Akutkonferenceudvalg

Akutkonferenceudvalget er et selvstændigt samarbejde mellem Dansk Selskab for Akutmedicin (DASEM), Reddernes Udviklingssekretariat (RUS) og Fagligt Selskab for Akutsygepleje (DAENA) ift. afholdelse af akutkonference hver halvanden år.

 

DEMC10

Konferencen afholdes i november 2023.

Akutkonferencen har sin egen hjemmeside www.demc.dk

 

Meld dig til et af udvalgene til Danish Emergency Medicine Conference

I forbindelse med forberedelserne til 10. udgave af den store Danish Emergency Medicine Conference er der nu mulighed for at melde sig ind i et af udvalgene der forbereder konferencen. Alt afhængigt af dine interesser er der åbninger indenfor både program, forskning, simulation og underholdning.

DEMC er den største akutmedicinske event i Danmark og vil igen være en tværfaglig konference, hvor reddere, akutsygeplejersker og akutlæger samles for at dele den nyeste viden indenfor det akutmedicinske område.

Ved interesse for deltagelse i udvalgene kan Marie-Laure kontaktes: majaco@regionsjaelland.dk

 

1: Programudvalget

Forkvinder: Annette Jakobsen (DAENA) og Marie-Laure (DASEM)

Programudvalget er ansvarlige for konferences overordnede program, som dækker 3 selvstændige spor over konferences 2 dage. Emnerne skal afdække akutmedicinske emner, primært fag-fagligt, men også organisatoriske, ledelsesorientere, fremtidig teknologi med videre.

Udvalget vil sørge for at struktuere konferencens tidsplan, overordnede oplægsholdere med videre.

Der planlægges 3-4 møder indtil DEMC10 afholdes.

 

2: Scientific

Formand: Mikkel Brabrand

Scientific sporet er det videnskabelige spor på DEMC10. Sporet kører sideløbende med de to andre spor og deles periodevis med YDAM, som har relevante emner med fokus på uddannelseslæger.

Udvalgets medlemmer udarbejder et program i samarbejde med de akutmedicinske professorer, herunder organiserer posterwalk og foredragskonkurrence.

 

3: Underholdning

Forkvinde: Jette Irene Præstholm

Det er vores 10ende udgave: Det skal være en kæmpe fest!

Festudvalget skal finde på al mulig sjovt primært til gallaaften men hvorfor ikke også under hele kongressen med quiz, show, leg, skæve konkurrencer, fed musik, bingo bango, egn TV satyr kanal….. alt det, I kan finde på, bare vi har det sjovt.

 

4: Sim-Cup

Efter flere års inspiration fra EuSEM skal vi afprøve for først gang vores helt egn simulationskonkurrence.

Køge har sendt et dansk team i 2 omgange og der er allerede flere medlemmer fra SUH i udvalget.

Vi håber på tilmelding fra de fleste akutafdelinger i landet med gerne deltagere fra de 3 faggrupper: læger, sygeplejersker og reddere.

Hvert team bliver udfordret i nogle case scenario hvor kommunikationen og organisationen vil vægte tungt. Til sidst skal der kåres en landsvinder.

Udvalgets medlemmer vil sørge for planlægning af scenarier, vurderingsmetoder, udstyr og tilmelding både før og efter konferencen. Erfaring med Sim-Cup og simulationstræning vil være en fordel.