Aktiviteter

Du kan tilgå vores arrangementskalender her som indeholde både DASEMs egne arrangementer og kurser som vores søsterforeninger og samarbejdspartneres.


DASEMs egne arrangementer er

Årsmøder

Årsmødet 2018

Sæt kryds i kalenderen 20.-21. april 2018, hvor DASEM holder årsmøde.

Akutafdelingerne har eksisteret i 10 år, akutforskning er etableret som forskningsfelt og vi har netop fået et speciale.

Der skal faglighed på programmet, og der skal defineres en retning for de næste 10 år i akutafdelingerne.

 

Vi glæder os til at se medlemmer, forskere, kollegaer og kommende kollegaer til 2-dages program med fokus på fag- og festlighed.

Program

Velkomst og registrering fredag 20. april fra kl 09.00.

Generalforsamling fredag kl 17.00-19.00.

Festmiddag fredag kl 19.30.

Farvel og tak lørdag 21. april kl 13.00

Årsmødet 2017

I år var der fokus på bl.a. den geriatriske patient i akutafdelingen, det akutte barn og smertebehandling, det forgangne års phd-projekter fra akutområdet, orale og poster præsentationer af nyeste forsnings- og kvalitetsprojekter fra akutområdet, generalforsamling og status på et speciale i akutmedicin.

Keynote speakers var Lisa Kurland (SWE) “ED patients with unspecific complaints”, Rick Body (UK) “Troponins in the ED” og SSI “Virus infektioner i akutafdelingen”.

Her er lidt billeder som er taget til årsmødet.

Årsmødet 2016

Årets hovedtema var Lægefagligheden i Akutafdelingerne og keynote speaker var professor Mervyn Singer, som er professor i Intensiv Medicin ved University College London, Senior Investigator ved British National Institute of Health Research og en af ​​de førende forskere inden for sit felt internationalt.
Mervyn Singer er desuden medforfatter til den nyeste publikation vedrørende Sepsis Definitioner 2016.

Et af omdrejningspunkterne for årsmødet var den nyligt udgivne rapport fra februar samme år: Det faglige grundlag for et lægeligt speciale i akutmedicin i Danmark. Denne blev af bestyrelsen samt projektgruppen bag rapporten gennemgået og diskuteret.
Repræsentanter fra et par af vores samarbejdsspecialer var inviteret til diskussion af snitflader, og endeligt blev der præsenteret aktuelle forsknings- og kvalitetsprojekter.

Der blev efterfølgende holdt udvalgsmøder og generalforsamling med mulighed for at stille op i enten bestyrelsen eller i DASEMs seks forskellige udvalg.
Til generalforsamlingen, der blev afholdt ved samme lejlighed, blev Christian Skjærbæk valgt som ny formand, da tidligere formand Dan Brun Petersen valgte at gå af efter 6 år på formandsposten.


Akutkonferencer – DEMC


Akutkonferencen har sin egen hjemmeside www.demc.dk.

DEMC7

DEMC7 blev arrangeret i et bredt samarbejde mellem Dansk Selskab for Akutmedicin (DASEM), Reddernes udviklingssekretariat (RUS), Fagligt Selskab for Akutsygepleje (DAENA) og den internationale samarbejdspartner MAYO Clinic.

DEMC6

Danish Emergency Medicine Conference (DEMC) blev afholdt for 6. gang i Odense d. 20-21. november 2014. Blandt deltagerene var både læger, sygeplejersker, reddere, studerende, klinikere og forskere.

Der blev på konferencen produceret en rapport som du kan tilgå og læse her.

Ligeledes kan du tilgå alle abstracts fra konference her.


Hjertestarterdagen

Hjertestarterdagen 2016

Hjertestarterdagen var en igen i 2016 en stor success. DASEM støttede op om og samarbejde med de Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab (SATS). Der kom mere end 300 personer i vores telt og i ambulancen for at lære mere om genoplivning og forsøge sig med HLR.

Hjertestarterdagen 2015

Fredag d. 16 oktober stod i hjertets og genoplivningens tegn, da tusindvis af danskere i forening med resten af Europa hyldede hjertestarterne ved den årlige Hjertestarterdag.
Dansk Selskab for Akutmedicin var også på gaden og deltog som undervisere i hjerte/lunge-redning og brugen af hjertestartere. Dagen forløb med stor succes og vi er glade for at kunne være med til at udbrede det livsvigtige budskab, der i bedste fald kan redde liv.
Se nogle af de fine billeder fra dagen, og på gensyn til næste år!